dijous, 26 de gener del 2012

Aus a l'hivern


Com que estem a l'hivern moltes aus que no podríem veure en un altre època de l'any arriben al Delta del Llobregat. Algunes s'estan alguns dies altres s'estan tot l'hivern, el que esta clar que és una època ideal per observar diferents espècies d'ocells. Per això avui posem a la vostra disposició una llista dels ocells hivernats que es van poder veure al 2011. Aquest llista ens l'envia el Ferran Lopez Sanz, és la llista oficial del "Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat".


A l'hivern abunden molt les anatides (Oca vulgar, ànec xiulador, xarxet comú, morell cap-roig...), és la època perfecta per a la observació d'aquests ocells, tot i que hi ha espècies com l'ànec collverd que és pot veure durant tot l'any. Altres espècies més difícils de veure però que també són d'hivern són les calàbries, baldrigues i mascarells. La espècie potser més reconeguda com a hivernant és el corb marí gros, amb dificultats podem trobar l'emplomallat. Si hi ha alguna espècie tant important per l'hivern com el corb marí és sense cap dubte la fredeluga.

Ara mateix al Delta del Llobregat podem observar el Bitó comú (Botaurus stellaris) i el Cabussó collnegre (Podiceps nigricollis), com a espècies més estranyes al Delta de Llobregat.

https://docs.google.com/open?id=1kTnPVUkl5IfdtWBkXgDVSOZOTZogbtwi-MRioeC-4wBIOHzUAjFEUJRno_II

OCELL DE PORTADA: Fredaluga (Vanellus vanellus)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada